Уроците на Charles Harris

Като търгуващ на борсата от четири години, първият ми сблъсък с падане на пазара беше октомври-ноември 2018та, което беше плод на шоумена Тръмп. После дойде февруари 2020, в който Ковид показа много ясно прословутата мантра, че "Пазара се качва по стълбите, но слиза с асансьора!" Останалите мечи пазари съм ги разглеждал подробно като графики, но когато едно нещо не си го преживял, то не ти говори много ясно. Теорията е много добро нещо, но практиката е това което ни учи. Доказателство за последното бе, когато след повърхностно запознаване с материята стояща зад акциите, реших да ги търгувам. Е, написаните правила, схеми, индикатори, .. са хубава теория, но когато започне човек да търгува, разбира колко от тях е запомнил, колко от тях му пасват, колко от тях е разбрал, колко от тях е склонен да използва. В тази връзка, НИКОГА не започвайте да учите с пейпър акаунт, направете си регистрация и сложете истински пари, толкова, колкото можете да прежалите. Само тогава ще усетите истински търговията. После ще решите дали е за вас.

Та, след този дълъг преамбюл, реших да ви споделя историята на един голям търговец, която е много поучителна. Аз лично съм фен на хумора, с който той подхожда към всяка своя грешка. И, не забравяйте, не се опитвайте да се борите с пазара. Пазара винаги е прав. 

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.