influence

Светът ни е понесъл огромни промени, благодарение на новините. Да, не на технологиите, не на иновациите, не на откривателите, а на новините, които се разпространяват. Етстесвено, че умът на хората дръзнали да покоряват върхове е важен, но новините са малкото колелце в машината, което е накарало тълпата да научи, да повярва и да дръзне да следва същите тези стъпки. Интернет промени много тази малка, но значима брънка. А, социалните мрежи сътвориха още по-бързото разпространение. Покрай последните, се навъдиха така наречените инфлуенсъри. За съжаление, думата вече е изцапана с всякакви знайни и незнайни, можещи и неможещи, смели и глупаво-безразсъдни индивиди, които се наричат такива. Не, драги ми смехурковци, не са. Те не са Стив Джобс, не са Колумб, не са Селинджър, не са Буда... Това, че са известни, богати, с хиляди фенове, не ги прави инфлуенсъри. 

Днес ще ви представя един непознат човек, индивид, който аз смятам че се причислява към инфлуенсърите. Един човек, който преди време случайно тубата ми предложи, защото много се вълнувам от пътешественици. Първият ми "сблъсък" с него беше покрай неговото  едногодишно пътешествие с  велосипед от Амстердам до Сингапур – за 335 дни, през 18 държави, изминавайки повече от 17 000 километра. Ще кажете, ма то такива с лопата да ги ринеш. Да, ама не, както казваше един достоен човек. Разказите на този пътешественик, визията, нещата които показваше, разказваше, снимките, те са различното. Ако беше фотограф, или видеограф, щеше да е великан. Ако беше писател, също може би. Този човек има дарбата да разказва, да разказва с визия и думи. След пътешествието с велосипед, реши да си купи къща в Италия, да я реновира и натам не е ясно какво. Съмнявам се, че ще се задържи дълго там, макар че от него всичко може да се очаква. Но, по-важното е, че целия този процес е наличен в канала му. Всяка седмица пуска по едно видео, което за мен е като да очаквам филм на Кубрик, книга на Ремарк, албум на Цепелин... Знам, срвнението е тъпо, но поне опитах. Сега, след този дълъг преамбюл, ви давам линк към едно от последните му видеа, които показват тази една негова година в Италия. Ако пък ви стане интересен, абонирайте се за канала му. Ще ви кажа едно, този човек е разказвач на приказки, видеата са му супер професионални, все едно с него има екип, който снима, монтира, измисля сюжети, прави цветни корекции и добавя звук, звукът е супер. Та, толкова от мен за инфлуенсърството, приятно гледане:

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.