Парламентарни избори-2005

През 2005-та, в България се провеждат парламентарни избори. Типично за нашата държава, на тях се явяват обичайните заподозрени + нови актьори, които искат да се докопат до част от баницата. Спомням си много добре онова време, по-точно денят понеделник, когато с ентусиазъм, станах в 4 сутринта и отдох на работа в  Господари на ефира. Не, никой не ме е карал да отида толкова рано, просто кипях от енергия, раздавах се безкрай, защото ми харесваше това което правя. Вярвах, че както в работата си, така и в политиката, с правилните постъпки и хора, нас ни очаква едно красиво и обещаващо бъдеще. Е, не стана баш така. След това кратко отклонение, ви представям единственото видео, което си запазих от онзи период. Някакси предусещах, че ще дойде момент, когато ще ми се иска да се върна назад, да погледна нещо от редакторския ми период и ще се зарадвам да си кажа-Венци, виж това което си монтирал -все още ли мислиш така...

Е, момента дойде, само дето не ми харесва развоя на остарването на видеото. Изгледайте го, няма да ви го разказвам. Ще аноснсирам само, че в него извадих и монтирах представителна извадка на обещанията, които щедро се раздаваха на народа тогава-през 2005-та. После се сетете коя година сме сега, и ми кажете къде отидоха мечтите? Всъщност, не ми казвайте, споделете вашите. И, не говоря за заплати, за финанси, за материалното. Говоря за духовното, щото за всички вече ни е ясно, че Демокрацията у нас е един мираж. Не се отчайвайте, нищо не е загубено  докато има желание. Ако сте млади, ентусиазирани, но не разбирате старото поколение което все още управлява тази държава, смело ви препоръчвам да изгледате този филм. Той ще ви обясни много неща, защото нищо не се е променило. Ако искаме България някога да стане "нормална" държава, просто трябва да променим съдебната и изпълнителна власт, нищо друго. Там е разковничето. Библията неслучайно е оцеляла толкова векове, ако ме разбирате въобще. Ако пък не ви се гледа целият филм, щото тиктокърите днес нямат време, ето ви едни 10 секунди, които дават есенцията.

Ако пък сте се забавлявали на видеото, ето ви още едно, което години по-късно направих докато се опитвах да продуцирам собствено шоу по тИливизора. Е, шоуто ми не сте го гледали, защото остана само проект. Тук е пилотния епизод, който продуцирах и предложих на БТВ, но без да имаш човек, нищо не става у нас... Сполай ви, не исках да звуча минорно, забавлявайте се, бъдете професионалисти в това което правите, помагайте, бъдете щедри, бъдете здрави. А, аз обещавам да не давам повече непоискани съвети:)

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.