За кожата на един дрон

Това лято не започна добре, поне за летящия член на семейството:)

Още първият полет на родна земя се оказа фатален за дрона. Да си призная, толкова бързо се случи всичко, че даже не разбрах какво точно стана. Бяхме на заведение в района на Тузлата. Там няма обхват на мобилните оператори, но на плажа успях да докопам сателитна връзка за да подкарам дрона. В близост има голф и военно летище, които имат забранена зона, но специално в този участък нямаше драма за полет. Всичко вървеше добре до момента в който реших да вдигна дрона малко по-нависоко. Стигна някъдо около 10 до 15 метра и влезе в режим на кацане. Погледнах екрана, батерия имаше, не видях нормалната опция за прекратяване на кацането, опитах се да го задържа над водата и да го насоча към брега, който бе само на около 30 метра. Е, не успях. Дрона чинно кацна в Черно море, бе решил да започне отпуската си с къпане в солената вода. Влязох да го търся, но не успях да го намеря, бе почти пълен мрак. Излязох и защото бях с компания, реших да не притеснявам всички останали с моята тъпа случка. Прибрахме се. След 2 дни отидохме компания да го търсим. Тъй като координатите в апа стоят, влязох с телефона и го намерихме за секунди. Бях взел туба с вода, в която го потопих веднага. След престой в нея от няколко часа, го посипах с ориз, който да изсмуче влагата, а след това поседя няколко дни на вятър и слънце. Междувременно, проверих че застраховката му е изтекла месец преди това и незнайно защо не сме получили напомняне и не сме я подновили. Ако беше в сила, щяха да ни подновят плажуващия дрон с нов, но не му е било писано.

За финал, оглеждайте се тук, защото ако не поръчам същия модел, най-вероятно ще подаря всичко от комбо пакета на някой, защото всеки модел си идва с неговите си спецификации, капитализъм е...

За финал, монтирах малко забавно клипче с цялата драма:

Хирурга отвори тялото и установи натрупване на голямо количество сол по вътрешните органи. 

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.