Buy the dip - 27.02-03.03.2023

Да припомня само, че заглавието е майтап. Така, започвам от актуалното състояние от изминалия период.

 

1. NU - все още не съм я продал. На този етап, компанията не показва слабост, но е NU заяц, NU Погоди.

 

2. NRDS - Акцията все още е силна. Пътък, когато почти всичко бе леж, тя удържа фронта, даже леко поскъпна.

 

3. U-Unity Software, Inc, за която добавих отделен пост се срина след отчета. Ако размишлявам логично, последните данни не бяха повод за такъв развой, но пазра реши друго. Уроците са важна част.

 

4. PCG- ето още един урок. Отчета за мен е лош. Да си компания в енергийния сектор, в разгара на най-големите възможности за печалба и да имаш такива данни, за мен е зле. Излязох веднага, защото акцията тръгна стремглаво надолу. Пазара обаче реши в петък, че нещата са ок, и цената пое пак нагоре. Не съжалявам, ще използвам ресурсите за друго. 

 

5. BHC- нищо впечатляващо като отчет, но акцията е явно в позиция за възход. Наблюдавам я за поредния опит за влизане:)

 

6. WGS- продължава да се движи в рейндж. Факта, че клането през седмицата не я засегна е добър показател, но в тия дребни компании, нищо не е толкова предвидимо.

 

7. JMIA -  явно ще чака:)

 

8. ABNB -  Цената удари в петък 20 МА, но толкова. Аз лично съм голям фен на тази компания, и продължавам да следя тази седмица развоя. Според мен, възход ще има. 

 

9. MELI - изкара добър отчет, заформя се прекрасна база. 

 

Крипто продължава да се държи добре на този етап. Въобще, кризата явно не е толкава апокалиптична, щом златото пада, а крипто се държи:)

И, не знам за вас, но за мен опита за възход на BYND след тоя клет отчет е доста странен?

 


Да преминем към текущия пазар и листа ми за следващата седмица:

 

Ще започна от това, че PLTR изкараха доста добър отчет и са в листа ми за наблюдение в момента.

 

 

1. SPLK - с най-голям приоритет в листа ми за следващата седмица.

 

2. MARA - тук  имам малка позиция на голяма загуба, просто следя какво се случва, макар че тия акции няма какво да им се гледат отчетите, достатъчно е да се следи движението на биткойн. Като скачени съдове са.

 

За финал, ще ви дам обичайно още няколко имена, които са извън интересите ми, но все пак са в полезрението ми за предстоящата седмица: AVDX, CPNG, LPSN, IOT, OKTA

 

Успешни трейдове.


Интерактив Брокерс все още е най-добрия брокер за търговия у нас, а и по света. Ако все още нямате регистрация там -  ЦЪК

 

Не забравяйте, че се за задава нова платформа за анализи и данни- Deepvue, която на първо четене е съчетание между TradingView и MarketSmith. Старта ѝ е след 20 дни. Аз все още съм в листа на чакащи, ако решите да се запишете, ето ви линк - ЦЪК.


Нищо от гореспоменатото не е финансов съвет, то е плод само на моята фантазия за нещата от живота. Ако инвестирате, или просто спекулирате, не забравяйте какво е казал великия Джеси Ливърмор.

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Иван Пазвански (Monday, 27 February 2023 13:24)

    Регнах се за Deepvue.Ще ми е интересно съотношението цена качество.Маркетсмит е добра платформа,но има идва леко overpriced.

  • #2

    Ventsislav Stanchev (Monday, 27 February 2023 18:51)

    Абсолютно съм съгласен. Остава да видим след 3 седмици.

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.