Buy the dip - 06.03-10.03.2023

Вие си знаете че заглавието е майтап. Започвам от обичайното актуалното състояние от изминалия период.

 

1. NU - Компанията не показва слабост, но все още е NU заяц, NU Погоди. Продължавам да я държа, макар вече да е на малка загуба.

 

2. NRDS - Акцията е в небивал възход. Пътък излязох от нея, след като реших да пренасоча усилия другаде. Все пак, не трябва да сме алчни-над 90% е достатъчно като печалба. Двоумих се, защото излизането "трябва" да е плод на някакъв знак за отслабване на импулса или каквото там се сетите, но, реших и излязох. 

 

3. SPLK - компанията с най-голям приоритет в листа ми изкара доста добър отчет според моите критерии. За съжаление, не последва нищо, даже първия ден имаше огромно падане и волатилност, но се върна обратно на нивото преди. В петък излязох, защото реших че въпреки очкаванията ми за възход, ще съсредоточа усилия другаде. Търпението ми е най-слабата страна:(

 

4. PCG- урока продължава. Ясно е,  че институционалните инвеститори са на различно мнение от мен:).

 

5. BHC- продължавам да я наблюдавам.

 

6. WGS- Държа я, въпреки че падна малко, но е се движи в допустимия за мен рейндж. Да не забравяме, че този трейд е само за да валидирам някакви мои идеи. Един вид, заместител на смятания от мен за абсолютно безмислен, вреден и водещ до научаване на едно голямо нищо-Paper Trading. 

 

 

Крипто падна, но е в рамките на допустимото за предходния възход. Все пак, да не забравяме че пазара в момента е неблагоприятен като цяло, а в сектора излизат постоянно черни лебеди.

 


Да преминем към текущия пазар и листа ми за следващата седмица:

 

1. CRWD - предстои отчет, но аз влязох в петък. Принципно, рискът от такъв ход е голям, по-добре е да се изчака отчета, но премерих позитивите и негативите и скочих. Именно това е компанията заради която излязох от NRDS и SPLK.

 

2. SQSP - заявката за предстоящия отчет не е нищо особено, но е в листа ми за наблюдение.

 

3. Deutsche Post AG - не е случайино че не я изписвам с тикър. Има различни врианти, на коя босра ще я търгувате, ще си я намерите. Не очаквам големи цифри в отчета, но немския пазар е с друг импулс на движение. 

 

4. DOLE - следя я от няколко месеца, заформя се добра база за възход, но нека видим какво ще каже отчета, а след него и участниците на пазара

 

5.CMTL -малка компания, която обаче е заформила добра основа за предстоящия отчет. 

 

6. YEXT -тук фомото вече е започнало. По-скоро я наблюдавам за да се опитам да извадя накакъв извод.

 

7. GPS - заформя се типичния VCP Pattern сетъп. Или, както голямия Куламаги го нарича -Higher Lows. Ако ви е интересно какво представлява този сетъп - ЦЪК. Това е видео от един мой канал, в който вадя интересни за мен неща от света на инвестициите. 

 

8. DOCU - въпреки неособената заявка за предстоящия отчет, аз очаквам да има раздвижване на пазара тук. Поне техническия анализ показва доста добри индикации. Но, да видим. Едно е какво мисля аз, друго е какво мисли пазара.

 

За финал, ще ви дам обичайно още няколко имена, които са извън интересите ми, но все пак са в полезрението ми за предстоящата седмица: LPSN. Изненада. Няколкото имена са всъщност едно име, колкото за цвят:) И, още нещо, забележете каква типична формация cup and handle заформя META. 

 

Успешни трейдове.


Интерактив Брокерс все още е най-добрия брокер за търговия у нас, а и по света. Ако все още нямате регистрация там -  ЦЪК

 

Не забравяйте, че се за задава нова платформа за анализи и данни- Deepvue, която на първо четене е съчетание между TradingView и MarketSmith. Старта ѝ е скоро, а за мен след по-малко от 2 седмици. Ако решите да се запишете, ето ви линк - ЦЪК.


Нищо от гореспоменатото не е финансов съвет, то е плод само на моята фантазия за нещата от живота. Ако инвестирате, или просто спекулирате, не забравяйте какво е казал великия Джеси Ливърмор.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.