Buy the dip - 20.03-25.03.2023

Текущата седмица премина под наслова: 

"Грабвайте пара̀та!" - някой си изкряска

и банки мъртви фръкнаха завчаска"

 

1. NU заяц, NU Погоди продължава да присъства в портфолиото ми

 

2. WGS - един много тъжен отчет, но тоя сектор е така. Да напомня че позицията ми е толкова малка, че просто ми е интересно да гледам процеса. В петък има изтъргуван обем, който се равнява на около 12% от капитализацията им!

 

3. CRWD - увеличих позицията...

 

4. GTLB - въпреки добрия отчет, акцията падна. 

 

5. COIN, MARA-купих още малко от двете...

 

6. ASAN - следя за евентуално влизане и изравняване на загуба, макар това да е най-тъпия подход:) Все пак, държа да кажа че ако акцията не показваше индикации за възход, щях да я затворя на загуба. Не правете като мен, правилата са важни, ако иаксте да се занимавате с това.

 

7. RHM - Въпреки големите ми очаквания, отчета не постигна своите цели с малко. Все пак, разликата спрямо предходните тримесечия е впечатляваща. Акцията падна малко, но все още не е пробила 50МА. Всичко зависи от големите риби. Ако са решили да прибират печалби, нищо няма да спре пътя надолу., но внимавайте за капани. Немалко пъти разпродават малки позции с цел да накарат пазара да ги последва, а те после покриват и трупат на ниското. 

 

8. ZIM - забележете как отчета е супер положителен. Но, има едно огромно НО. Ако го сравните с предходния такъв, то ще видите огромното падане на приходи. Все пак, акцията показва сила, в понеделника имаше огромен изтъргуван обем, който не позволи на цената да падне. Самата компания изплаща огромен дивидент и си струва да я наблюдавате. 

 

Ето няколко интересни неща, които белязаха  седмицата също:

- Чичо Бъфет продължава да купува OXY. В момента петрола е надолу в контанго

-Айкън си е накупил SWX акции на стойност 140 млн. на средна цена 60.12

- Биткойн продължава възхода на цялата кървава вакханалия. Облигациите не са място за съхранение този път, защото "няма" рецесия, а лихвите растат. Очакваме решението на ФЕД за лихвите през седмицата. Аз лично залагам на повишение с 0,25, като смятам че това ще е последното. След това ще се кротнат, докато не започнат да свалят лихвите, а след първото такова, очаквам голям трус. НО, това е моят филм.

-Китай се опитва да играе миротворец в конфликта Русия-Украйна. Пазара на китайските акции е на кръстопът. Въобще, Тръпм запали една игра, която Ковид уби, а Русия реши да матира всички с пешка, но не забеляза че останалите играят табла...

Който разбрал-разбрал.

 


Да преминем към текущия пазар и листа ми за следващата седмица:

 

1.  WOOF

 

2.  HUYA - пример за това, как една компания може да е в сектор с възход, с много потребители, но да оперира в грешна държава. Компартията ги уби миналата година, когато въведе регулации, които са малко като изпълнението на петилетки у нас през соца. Китай е непредвидим пазар, малко като крипто е:)

 

3. ARRY -нещо съм се заблудил, тази седмица е отчета.

 

4. PDD- още една заблуда за датата на отчета, тази седмица е.

 

5. CCL-тук отчета е след тази седмица, но ви я оставям сега, тъй като този пост от поредицата е последен за зимния период.

 

 

Ако се чудите защо винаги ви давам някакви непопулярни имена на компании, то е, защото големите лидери може да ги видите по всички медии. Също така, ако сте на пазара, избягвайте личното си мнение, наблегнете на експертиза. Например (истински, не измислен), аз не харесвам Фейсбук-това е мнение. Но, може спокойно да видите формацията след отчета на компанията META, тя показва сила и ако сте си написали урока(експертиза), може да вземете решение за... Ето ви още един пример-ЦЪК.

 

За финал, искам да ви кажа че това ми е последния байдъдип в този цикъл на отчети. В следващия, ще видим дали ще пускам инфо. И, по повод разразилата се война ЗА и ПРОТИВ еврото, ето моето консенсусно предложение:

 

Вместо да въвеждаме еврото, да преминем към Биткойн и да впрегнем ТЕЦ Марица изток да копае различни токени. БНБ да се превърне в централен депозитар за стейкване на издаден от държавата ЛЕВКОЙН.

 

Успешни трейдове.


Интерактив Брокерс все още е най-добрия брокер за търговия у нас, а и по света. Ако все още нямате регистрация там -  ЦЪК

 

Не забравяйте, остават часове до представянето на - Deepvue


Нищо от гореспоменатото не е финансов съвет, то е плод само на моята фантазия за нещата от живота. Ако инвестирате, или просто спекулирате, не забравяйте какво е казал великия Джеси Ливърмор.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.