Bitcoin is not a Ponzi Scheme, Bitcoin is a Pyramid Scheme

Живеем в интересни времена. В момента светът се тресе от всички страни, Ковид, война в Украйна, инфлация, Китай опитва да измести САЩ, Биткойн... Реално, никой не знае накъде ще ни отдведе всичко това, но е безпорно, че геополитическите интереси стоят на дневен ред. В целият този хаос, крипто все повече започва да се очертава като разменна монета между фиатните валути и стоките, които се добиват или произвеждат. Един вид, той играе ролята на арбитър между силните на деня. Едно доста добро определение за Биткойн, дава Keith Weiner: Биткойн не е Понци схема, той е Пирамида.

Абсолютно е точно определението му. Знам че повечето криптоентусиасти ще скочат, но държа да подчертая няколко неща. Ако се отдръпнете за момент от собствените си предпочитания, ако забравите за негативната конотация на думата "пирамида", ако осмислите казаното обективно, най-вероятно ще се съгласите с казаното в клипа. Фиатните валути няма да умрат, разберете го, поне не на този етап. Няма как да съществува държава, без фиатна валута, която да управлява. Фиатните валути ще изчезнат, когато изчезне държавният строй, или обратното. Но, за това има време. 

Колкото до разликата между Понци и Пирамида- ето тук има доста смислено обяснение.

А, по темата Понци, може да изгледате игралният филм " The Wizard of Lies" , който е  по действителен случай. 

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.