Ken Fisher about the yield curve

Разглеждайки пазара назад в годините, открих много ясни индикации, предказващи големите падания на борсата. Говоря за перода от дотком балона насам.  Не ми остава много време да направя подробен опис по каринки, но се надявам да се случи в близко бъдеще. За натърпеливите, мога да кажа че това което гледам са две неща:

Federal Funds Effective Rate

10-Year Treasury Constant Maturity Minus 3-Month Treasury Constant Maturity

Най-голямата изненада за мен беше, когато открих, че даже черни лебеди като краша през март 2020, породен от Ковид, беше ясно предсказан в графиките. 

Както ѝ да е. Скоро попаднах на едно видео от Кен Фишър, който ми даде по-ясна перспектива и ми обясни защо евентуално се случват тези неща. Извадих най-основното от него, есенцията.  Приятно гледане:

В допълнение, скорошното падане за мен е корекция, а не мечи пазар. Със сигурност ще дойде момент за падение, но не мисля че е сега. Очаквам в близките месеци, сектори като енергетика, нефт, газ да бъдат отново на върха, бележещи нови ATH. Някои от секторите няма да стигнат нивата от преди, но така е на пазара. Всичко това което бръщолевя тук, НЕ са финансови съвети, а просто мои размишления...

Ако темата за скорошният спад ви е интересна, ето един уважаван от мен канал, с едни по-големи специалисти по темата:

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.