Стив Кийн, Лекс Фридман и необятните разклонения на икономиката

Ще започна с това, че слушам доста подкасти. Не съм привърженик на Джо Роган поради много причини. Да кажем, че основната е неговия "капацитет" да разбира тематиката по която задава въпроси и усещането че водещия случайно е попаднал в близкия бар, където до него е седнал някой известен и значим човек. Като цяло, доста хора имат успешни подкаст-проекти(каквото ѝ да означава това), но не искат да се развиват като водещи, а това е огромен минус(поне за мен). Повечето смятат, че това е свободен проект, и щом има гледаемост, значи са топ. Но, да не се впускам в тази тема, щото иде реч за друго. Та, понякога гледам някакви епизоди от подкаста на Лекс Фридман, който е доста ..., да кажем че не е е попаднал случайно в бара с Роган:) Епизода който днес искам да ви препоръчам е със Стив Кийн, за който не знаех почти нищо. Нямах заложени очаквания, просто ми грабна окото темата - Марксизъм, Капитализъм и Икономика. 

Искам да ви кажа, че ми отне три дни да стигна до финала, защото вътре е пълно с примери и отклонения, които ми заеха повече време да ги рисърчвам, отколкото трае подкаста. Включително, изчетох доста, и изгледах цял филм за "Чудото на Wörgl" - Експеримент в австрийския град Wörgl, иницииран от кмета Михаел Унтергугенбергер, за да се справи с последиците от глобалната икономика кризата през юни 1932 г. Завиждам благородно на всички, които тепъва ще се заровят в този случай. Толкова е прекрасно, че в ерата на Гугъл, постоянно излизат неща от близкото минало, които са неизвестни за масовата аудитория(разбирай мен), а са толкова завладяващи. 

За финал, ще ви препоръчам епизодите на Лекс с Кевин Спейси, Джеф Безос, Сам Алтман, Мъск, а после, каквото ви хареса от неговия подкаст.

Приятно гледане.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.