Stock Split

 

В близките дни предстоят няколко големи и важни сплита на акции. Ако не знаете какво е сплит-Цък

AMZN

SHOP

GOOG

 

Сплитовете почти винаги са били много успешен метод за увеличаване на портфолиото, но в момента пазара е в корекция(според мен) или е мечи(според други), та не е е много ясно, доколко добра е переспективата за това. Мъск направи един от най-гениалните си ходове, когато през големия хайп след Ковид направи сплит 5/1 на Тесла. Беше една толкова добра сделка, че не мога да не се възхищавам на неговия ум за подобни ходове. Сега е малко по-различно времето, но нищо не пречи да наблюдавате тези процеси, най-малкото за да трупате опит. За финал, ще кажа няколко неща:

1. Това не са съвети за купуване или продаване, защото не съм лицензиран финансов съветник, нито пък намирам моите познания по темата толкова добри, че да го правя.  Това е просто блога ми, в който си пиша. 

2. Обратните сплитове са сигнал за бедствие, избягвайте да ги търгувате, освен на шорт, но доста преди самият сплит.

3. Не съм намерил подходящо място да следя за сплитове, но преглеждам понякога тук.

4. Ако решите да търгувате сплитове, правете го предварително, не чакайте датата на събитието, тогава вече е късно.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.