· 

Three identical strangers

На първи януари, няма да ви занимавам със сладки и захаросани пожелания. Вече сте получили тонове такива, както и безброй картинки, мимове, гифчета, и всякакъв булшит, все едно е трудно да напишеш два реда на някой, поименно. На първи януари, ще ви дам повод за размисъл, щото така е прието, да размислим за изминалата година, и да си пожелаем здраве за следващата... Все едно не би следвало да размисляме след всяко значимо нас събитие, или не трябва да сме здрави по принцип. Както ѝ да е. На първи януари, ви давам една документалистика, една история за живота, от живота. Голяма част от хората си въобразяват, че художественото кино е трудно, че е голямата работа. Ми, НЕ, не е. Голямата работа е документалното кино, онова, по истински истории, каквито ѝ да са те. Щото там, там имаш истински хора, истински епохи, истинска обстановка. И, от това колко добър режисьор си, колко умен и талантлив си, само от това зависи какво ще излезе. Не от холивудкия актьор, който ще изиграе поредната бо̀зава история, и ще спаси филма. Не от декора, не от музиката, не от дизайнера на дрехи, не от маркетинга, не от платформата на която ще се излъчи, не от времето в което ще се излъчи, не от спонсорите, не от мърча,... не, НЕ, и не. Само от един умник с желание зависи. Гледайте, и се сетете за изминалата част от пандемията, за историите които чухте, в които повярвахте, за изводите дето си направихте, независимо колко информация реално сте асимилирали. Гледайте, и мислете. И, следващият път когато ви хрумне че Земята е плоска, не бързайте да го разказвате у фейса на всичките си приятели. Или пък го направете, сега всеки сам си прецѐня. 

Ако сте изгледали всяка една минута, вече мога да ви кажа нещо. Тук, в този филм, има десетки истории, Не една, не две, поне десет които са достойни за самостоятелен филм. Но, не това е важното. Най-важното в този филм е събрано между 50та и 51ва минута. Да, точно там.  Там е разковничето. Хайде, стига ви толкова, че има котенца за лайкване. Сега вземете телефона, и продължавайте да пращате гифчета, да поствате безумни коментари по новини, които сте чули но не разбирате... До следващият път.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.