За един пробит долар

Поредната хапка на Wallstreetbets. Предполагам знаете компанията Revlon, тикър REV. Компанията подаде заявление 11 за защита от банкрут, заявявайки, че исканията на доставчиците са повлияли на способността му да плаща лихви върху 3,5 милиарда долара дълг. Веднага след това, "децата" от WSB, надушвайки късите позиции, решиха да се възползват от това, като започнаха да купуват акции. Е, само за три дни, компанията от фалит и цена от 1 долар на акция, достигна до почти 10. Феноменално, нали. 

Спомням си техния short squeeze върху акциите на GameStop от миналата година, когато принудиха Melvin Capital да затвори шортовете си на огромни загуби. После заради цялата тази какафония, Robinhood затвориха търговията с акциите, което доведе до още по-голяма бъркотия. Прочухме се и в този казус, тъй като CEO-то на компанията, Владимир Тенев е българин. Същия, се опитвах да го пробутам на българските телевизии дълго време преди това, в качеството му на най-богатият сънародник, който е създал милиардна компания. Е, трябваше да се случи това, за да се прочуе момчето у наше село. Но, да не се отплесвам. Покрай тия шортове, бях "случайно" влязъл в AMC-компания за киноразпространение в САЩ, която беше доста загазила покрай Ковид. Мой съученик в щатите ме беше насочил към тях, с обнадеждаващи новини, че кината ще отворят. Естествено за мен по това време бе, да  си купя акции първо, а после да гледам данни. След кратък анализ на фундамента им впоследствие, разбрах че съм си купил някаква гнила ябълка, никакъв шанс нямаха милите, толкова големи дългове, че бяха за кофата. Е, продадох ги, а малко след това се включиха WBS в играта, които по това време вече бяха обявили война на всички големи фондове и риби, и купуваха всичко, което беше боклук, но шортвано от институционалните играчи. Не знам доколко сте наясно с шорт позициите, но там е доста шантава работа. Ако не знаеш какво правиш, по-добре не го прави.Ще ви кажа само, че  Шорта е позиция, в която няма лимит за загуби! И, колкото повече се набълбукаш, толкова по-голям шанс имаш да достигнеш до марджин кол, което бележи края на играта ви. Е, загубих от тази сделка излизайки, но бях удовлетворен някакси, защото нямаше нищо логично в цялата работа. Шизофрения някаква. Та, за какво го пиша цялото това нещо. Защото, борсата не е игра, но понякога се превръща в такава, и ако се окажете от грешната страна, лошо. 

За финал, искам да кажа че това не е моята игра, но ако на вас ви допада, следете Reddit форума на  WSB, следете за големи обеми на търговия, и проверявайте лихвите по заетите за шорт позиции акции в ТОЗИ безплатен сайт. С тези 3 индикации, можете да се присламчите успешно към някоя от тия адски нелогични, но високодоходни търговии. Успех, и не забравяйте:

Не спорете с пазара, той винаги е прав.

Write a comment

Comments: 0

Ventsislav Stanchev Atelier


Photographer, Director, Creative Director of Advertising Atelier. I like to run, to do things such as lamps and traveling with my family. And remember : The only Love you can find on the tops of mountains is the Love you bring up there.